جستجوی این وبلاگ

۷.۶.۹۱

بیانیه ایالات متحده در محکومیت تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌های ایران


 در ادامه اعتراض‌ها به توقف پذیرش دختران در ۷۷ رشته تحصیلی دانشگاهی در ایران، وزارت امور خارجه ایالات متحده نیز این اقدام را موجب "عقب‌گرد" زنان در ایران دانست و خواستار حفظ حقوق زنان ایرانی از سوی مقام‌های جمهوری اسلامی شد.
ویکتوریا نولند، سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده، در بیانیه‌ای که روز سه‌شنبه، ۳۱ شهریورماه، منتشر شد، با تأکید بر برتری شمار زنان دانشجو در ایران بر مردان "برای بیش از ۱۰ سال" تأکید کرد که عدم پذیرش زنان در ۷۷ رشته دانشگاهی مهم موجب "عقب‌گرد قابل توجه" زنان شده و امکانات زنان برای یافتن شغل را محدود می‌کند.
خانم نولند با اشاره به اظهارات "روسای برخی از دانشگاه‌ها" در ایران مبنی بر "ماهیت مردانه" برخی رشته‌ها اعلام کرد که این گونه اظهارات ضمن تضعیف تلاش‌های زنان ایران برای رقم زدن آزادانه آینده خود، پتانسیل نیروی کار ایران را کاهش می‌دهد.
به نوشته خبرگزاری خانه ملت، در سال جاری "۳۶ دانشگاه کشور ظرفیت پذیرش دختران را در برخی از رشته‌های دانشگاهی در دفترچه انتخاب رشته سال ۹۱ حذف کرده‌اند" و گزارش‌ها حاکی است این حذف بیشتر در حوزه رشته‌های فنی و مهندسی صورت گرفته است.
این در حالی است که دانشجونیوز، وب‌سایت خبری دانشجویان ایران، اواسط مردادماه اعلام کرده است که در سال تحصیلی جدید نه "۳۶ دانشگاه"، بلکه "بیش از ۶۰ دانشگاه ایران" در بعضی از رشته‌ها داوطلبان را به صورت تک‌جنسیتی خواهند پذیرفت.
طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها از سال ۱۳۸۸ رسانه‌ای شد، اما اواسط تیرماه سال ۹۰ محمود احمدی‌نژاد در نامه‌ای خطاب به وزرای علوم و بهداشت طرح تفکیک جنسیتی را "سطحی و غیرعالمانه" خواند و خواستار توقف اجرای آن شد که به دنبال آن وزیر علوم اعلام کرد که تفکیک جنسیتی به دلیل مخالفت آقای احمدی‌نژاد با روش اجرا متوقف می‌شود.
با این‌ حال گزارش‌ها حکایت از اجرایی شدن این طرح دارد، اقدامی که موجی از اعتراض‌ها را تاکنون به همراه داشته است.
بیش از ۱۸۰ نفر از دانشجویان دانشگاه علم و صنعت خردادماه سال جاری در نامه‌ای به رئیس این دانشگاه خواستار بازنگری در محدودیت‌های ایجاد شده برای پذیرش دانشجویان دختر در مقاطع کار‌شناسی و کار‌شناسی ارشد در سال جاری شدند و دانشجویان رشته زمین‌شناسی دانشگاه بوعلی سینای همدان هم با تجمع در مقابل ساختمان مرکزی این دانشگاه نسبت به اعمال طرح تفکیک جنسیتی در این دانشگاه اعتراض کردند.
شیرین عبادی، برنده جایزه نوبل صلح، نیز در نامه‌ای که ۲۸ مردادماه در چندین وب‌سایت‌ منتشر شد، توقف پذیرش دختران در ۷۷ رشته دانشگاهی را سبب کاهش درصد دختران دانشجو از "۶۵ درصد به ۵۰ درصد" دانست و گفت: "حکومت ایران می‌کوشد زنان را به درون خانه بازگرداند."
وزارت خارجه ایالات متحده نیز در بیانیه اخیر خود خواستار حفاظت از حقوق زنان ایران از سوی مقام‌های جمهوری اسلامی شده و درخواست کرده است تا جمهوری اسلامی به قوانین ایران و قوانین بین‌المللی در راستای جلوگیری از تبعیض پای‌بند باشد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر